Hopp til innholdet

Hva er ansvarsforsikring?

Erstatningskrav mot bedriften din hvis den fører til skader på personer eller ting kan dekker kan bli dyrt eller føre til konkurs. Med ansvarsforsikring dekker vi det rettslige erstatningsansvaret.

Flere typer ansvarsforsikring

Forsikring
Næringslivsforsikring Hvis du tegner næringsforsikring får du en pakkeløsning der ansvarsforsikring er inkludert.
Styreansvarsforsikring Som styremedlem kan du bli stilt ansvarlig for feil styret har gjort. Aksjeselskap, borettslag og stiftelser kan ha stor nytte av en styreansvarsforsikring.
Bilansvarsforsikring Hvis bedriften din har firmabil trenger dere en bilansvarsforsikring som dekker personskader og skader på andres ting og kjøretøy.
Ta kontakt med oss hvis du vil vite mer - vi er her for å hjelpe deg!
Opplysningene her er forenklet og forkortet i forhold til fullstendige vilkår(PDF).

Snakk med en av rådgiverne våre om ansvarsforsikring

Bilde av Andre Haugen

Andre Haugen

Autorisert forsikringsrådgiver bedrift/landbruk

Arild Hjelde

Arild Mediaas Hjelde

Autorisert forsikringsrådgiver bedrift/landbruk

Bilde av Frode Røvik

Frode Røvik

Autorisert forsikringsrådgiver bedrift/landbruk

Bilde av Hilde Åsenhus Estensen

Hilde Åsenhus Estensen

Autorisert forsikringsrådgiver bedrift/landbruk

Bilde av Lena Christiansen

Lena Christiansen

Autorisert forsikringsrådgiver privat/bedrift

Bilde av Ann Kristin Gåsbakk Ravlo

Ann Kristin Gåsbakk Ravlo

Leder forsikring

Bilde av Jonas Vie

Jonas Vie

Autorisert forsikringrådgiver bedrift/landbruk

Spørsmål og svar om ansvarsforsikring

Speditørforsikring er en type forsikring spesialdesignet for logistikk- og transportbransjen. Den dekker ansvar som speditører kan pådra seg i forbindelse med transport, håndtering og lagring av varer for andre. Forsikringen kan inkludere dekning for tap eller skade på gods, feil i fortolling, og andre ansvar som er spesifikke for speditøroppgaver. Hvis din bedrift håndterer transport av varer for tredjeparter, kan det være en god idé å vurdere en speditørforsikring for å beskytte mot potensielle risikoer og ansvar.

Speditøren organiserer transport av varer fra ett sted til et annet på vegne av eksportører, importører eller andre selskaper. Deres arbeid inkluderer å velge de beste transportrutene og -metodene, håndtere nødvendig dokumentasjon for toll og frakt, samt sikre at godset kommer trygt frem til sin destinasjon.
Ansvarsforsikring for bedrifter dekker rettslige erstatningskrav hvis bedriften din blir ansvarlig for skade på personer eller eiendom. Det kan inkludere skader forårsaket under den daglige driften av virksomheten, og kan omfatte alt fra personskader til skader på tredjeparts eiendom.
Nei, ansvarsforsikring er ikke obligatorisk for alle norske bedrifter, men det er sterkt anbefalt. Noen bransjer og profesjoner har krav om slik forsikring på grunn av potensielt høye erstatningskrav som kan oppstå i virksomheten.
Hvis din bedrift forårsaker en skade og ikke har ansvarsforsikring, må bedriften selv dekke alle kostnader knyttet til erstatningskrav. Dette kan inkludere alt fra juridiske kostnader til erstatningssummen, noe som potensielt kan være økonomisk belastende.