Hopp til innholdet
Kvinne som jobber i et verksted, skriver i en notatbok og bruker en laptop.

Nettbank for bedrift
  • Enkel økonomistyring
  • Alltid tilgjengelig
  • Sikker og trygg

Enkel og trygg bankhverdag for din bedrift

Nettbanken vår gir deg smarte funksjoner som forenkler bankhverdagen. Med nyttige verktøy blir den daglige økonomistyringen mye mer effektiv.

Nettbank for bedrifter - det primære valget i den daglige driften

Effektiviser økonomistyringen med selvbetjente løsninger. Administrer konti, utfør betalinger, opprett AvtaleGiro, og få full oversikt over likviditeten.

Med vår nettbank kan du også enkelt håndtere brukeradministrasjon og opprette nye kontoer, noe som gjør det lettere å ha kontroll på bedriftens økonomi.

Vi har også en enkel mobilbank for bedrift

Her får du tilgang til enkle banktjenester på mobilen. Se saldo, utfør overføringer og betal regninger hvor som helst, når som helst. 

Søk etter Eika Mobilbank i din app-butikk og logg inn med BankID for sikker tilgang. Gå til Profil og innstillinger i appen for å veksle mellom privat og bedriftsbruker.  

Et utvalg av funksjoner i nettbanken

En nettbankadministrator er ansvarlig for å administrere brukerne og tilganger i bedriftens nettbank.

Mangler din bedrift administratorrettigheter? Ta kontakt, så ordner vi det! 

Ved å opprette en nettbankadministrator vil din bedrift få mer kontroll og fleksibilitet i nettbanken, noe som bidrar til en tryggere og mer effektiv håndtering av bedriftens økonomi.

Selvbetjent brukeradministrasjon der bedriftens nettbankadministrator kan opprette helt nye brukere, endre kontorettigheter og roller på eksisterende brukere, samt slette brukere. 

Nettbankadministrator kan opprette nye konti for bedriften i nettbanken.

Brukere kan lage egne grupperinger av konti som finnes i avtalen, og bruke grupperingen flere steder i nettbanken.

Passer for kunder med mange konti i samme avtale.

Gir deg ett overblikk over forventede innbetalinger og utbetalinger i valgt periode.

Mulighet til å knytte flere bedrifter som underavtaler til hovedavtalen. Alle konti og brukere samles og administreres fra hovedavtalen.

Passer for regnskapskontorer eller der det er behov for å arbeide med flere bedrifter uten å bytte mellom avtalene.

Logg inn i nettbanken som administrator.

Gå til Betaling og velg AvtaleGiro i menyen.

Velg Ny AvtaleGiro, søk opp utsteder ved navn eller kontonummer, og fyll inn KID.

Du finner disse opplysningene på fakturaen din eller ved å kontakte utsteder. Husk at du må være administrator i nettbanken for å bruke denne funksjonen.

Relevante artikler om daglig drift av bedriften

Spørsmål og svar om nettbank for bedrifter

En oversikt over brukere med tilgang til en spesifikk konto finner du ved å klikke på Oversikt over brukere med tilganger til kontoen under detaljer for den aktuelle kontoen.

For mer informasjon, se side 5-6 i vår brukerveiledning for administrasjon av brukere. Klikk her for å laste ned Brukerveiledning i PDF format
Vi tilbyr direkte integrasjon med de fleste regnskapsprogrammer. Dette gjør det mulig å automatisk overføre betalingsfiler mellom nettbanken og regnskapsprogrammet, noe som sparer tid og reduserer risikoen for feil. Finn ut mer om direkte bankintegrasjon her.
Kontoer sorteres alfabetisk etter navn. Legg til tall foran kontonavnet (f.eks., 1 Bedriftskonto, 2 Bedriftskonto) så kan du selv bestemme rekkefølgen.
Du kan bruke Internt notat for dine merknader, som vil vises på detaljer og utskrift av bilag, men ikke på selve kontoutskriften. Ved å opprette en mottaker og betale til denne, vil Til: vises på kontoutskriften for å enklere identifisere transaksjonen.
Du kan se en oversikt over dine garantier under Kundeengasjement i nettbanken.
Ja, under Saldohistorikk i nettbanken kan du se saldoen 17 måneder tilbake i tid for valgt konto og dato.
For øyeblikket kan du få dagsaldo under Saldohistorikk. Vi jobber med Tietoevry for å forbedre dette, men per nå er ikke løpende saldo tilgjengelig i deres systemer eller nettbanken.
Dette er ikke mulig i nettbanken. En konto med tvungen KID skal kun tillate betalinger med KID. Du må derfor generere en KID og gjøre overførsler som betaling til kontoen.
Vi støtter mulighet for å slette dette fra økonomisystemet, men ta kontakt med din ERP-leverandør for å vite om det støttes i ditt system.
Hånd med mobil, eika-logo på mobilen

Bruk Eika Mobilbank for din bedrift

Har du mobilbankappen som privatkunde, kan du bruke den samme appen for bedriften din! Alt du trenger å gjøre er å gå til Profil og innstillinger i appen og bytte avtale for å komme i gang. Hvis du ikke har appen ennå, søker du bare opp Eika mobilbank der du laster ned apper.